Linkovi

Bajden razmišlja o kandidaturi za predsednika


Potpredsednik Džo Bajden
Potpredsednik Džo Bajden

Američki potpredsednik Džo Bajden, kako izgleda, ozbiljno razmišlja da li da se kandiduje za predsedničkog kandidata Demokratske stranke, jer je tokom proteklih dana razgovarao sa potencijalnim donatorima i sledbenicima.

Potpredsednik Bajden se takodje u svojoj kući u Delaveru juče sastao sa demokratskom senatorkom iz Masačusetsa Elizabet Voren, koja je favorit medju progresivnim demokratama i koja je ranije ove godine odbacila ideju da i sama udje u tu trku.

Elizabet Voren je žestoki glas protiv uticaja velikih finansijskih institucija u SAD i nije do sada pružila podršku ni jednom demokratskom kandidatu, uključujući trenutnog favorita, bivšu državnu sekratarku Hilari Klinton.

Bajdenovo razmatra kandidaturu u trenutku kada opada podrška za Hilari Klinton u jeku istrage povodom upotrebe njenog privatnog imejl servera tokom mandata u Stejt departmetnu.

72. godišnji Bajden je u svojstvu američkog senatora prethodno dva puta izgubio u pokušaju da stekne predsedničku nominaciju Demokratske stranke (1988. i 2008.). On je poslednjih šest ipo godina na položaju potpredsednika SAD.

XS
SM
MD
LG