četvrtak, 05. maj 2016

Aktuelno / Globalne teme

Bil Ričardson u Severnoj Koreji

Ričardson je rekao novinarima da njega i Šmita zabrinjava situacija u Severnoj Koreji, ali da ne nose nikakve poruke američke vlade

Bil Ričardson i Erik ŠmitBil Ričardson i Erik Šmit
x
Bil Ričardson i Erik Šmit
Bil Ričardson i Erik Šmit
Glas Amerike
Bivši američki ambasador u Ujedinjenim nacijama Bil Ričardson i izvršni direktor Gugla Erik Šmit doputovali su u glavni grad Severne Koreje, Pjongjang. 

Ričardson je rekao novinarima da njega i Šmita zabrinjava situacija u Severnoj Koreji, ali da ne nose nikakve poruke američke vlade. On je naglasio da je u pitanju privatna, humanitarna poseta.

Ričardson već duže vreme govori o tome da želi da sazna više o američkom državljaninu korejskog porekla Kenetu Baeu, koji je u pritvoru u Severnoj Koreji pod neodredjenom optužbom za zločine protiv države.

Ričardson i Šmit trebalo bi da se sastanu sa severno korejskim političkim. ekonomskim i vojnim liderima.

Stejt department je kritikovao tajming ove posete, do koje dolazi nakon testiranja jedne dugometne rakete u Severnoj Koreji.

Pre odlaska za Pjongjang Ričardson je rekao da Stejt department nema razloga za nervozu.

Šmit je Guglov zvanični predstavnik za politička i vladina pitanja i istaknuti je zagovornik ideje da se ljudima širom sveta omogući pristup internetu.

Taj pristup je ograničen svim, osim naprivilegovanijim i najuticajnijim gradjanima Severne Koreje. Mediji u toj zemlji su takođe pod strogom kontrooom.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
04.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE