sreda, 23. april 2014

Aktuelno / Globalne teme

Bil Ričardson u Severnoj Koreji

Ričardson je rekao novinarima da njega i Šmita zabrinjava situacija u Severnoj Koreji, ali da ne nose nikakve poruke američke vlade

Bil Ričardson i Erik ŠmitBil Ričardson i Erik Šmit
x
Bil Ričardson i Erik Šmit
Bil Ričardson i Erik Šmit
Veličina slova - +
Glas Amerike
Bivši američki ambasador u Ujedinjenim nacijama Bil Ričardson i izvršni direktor Gugla Erik Šmit doputovali su u glavni grad Severne Koreje, Pjongjang. 

Ričardson je rekao novinarima da njega i Šmita zabrinjava situacija u Severnoj Koreji, ali da ne nose nikakve poruke američke vlade. On je naglasio da je u pitanju privatna, humanitarna poseta.

Ričardson već duže vreme govori o tome da želi da sazna više o američkom državljaninu korejskog porekla Kenetu Baeu, koji je u pritvoru u Severnoj Koreji pod neodredjenom optužbom za zločine protiv države.

Ričardson i Šmit trebalo bi da se sastanu sa severno korejskim političkim. ekonomskim i vojnim liderima.

Stejt department je kritikovao tajming ove posete, do koje dolazi nakon testiranja jedne dugometne rakete u Severnoj Koreji.

Pre odlaska za Pjongjang Ričardson je rekao da Stejt department nema razloga za nervozu.

Šmit je Guglov zvanični predstavnik za politička i vladina pitanja i istaknuti je zagovornik ideje da se ljudima širom sveta omogući pristup internetu.

Taj pristup je ograničen svim, osim naprivilegovanijim i najuticajnijim gradjanima Severne Koreje. Mediji u toj zemlji su takođe pod strogom kontrooom.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE

Download mobile app for your Android device.
Download mobile app for your iPhone or iPad.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni studioi
X
22.04.2014
<p> <strong>Otvoreni studio</strong> je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.</p>

PRIDRUŽITE NAM SE...