nedelja, 01. maj 2016

Aktuelno / Globalne teme

Karzai: Spremni da preuzmemo odgovornost

Sve su češći pozivi da se pripremi plan za ubrzano povlačenje i prenos bezbednosti na avganistanske snage pre kraja 2014.

Avganistanski predsednik Hamid Karzai i generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen na zajedničkoj konferenciji za medije u Kabulu
Avganistanski predsednik Hamid Karzai i generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen na zajedničkoj konferenciji za medije u Kabulu
Glas Amerike
Predsednik Hamid Karzai izjavio je da su avganistanska policija i vojne snage spremni da preuzmu potpunu odgovornost za bezbednost, ukoliko koalicione snage odluče da ranije odu iz Avganistana.

 Karzai je to rekao na današnjoj zajedničkoj konferenciji za novinare u Kabulu, sa generalnim sekretarom NATO-a Andersom Fogom Rasmusenom.

Jedanastogodišnja misija u Avganistanu je sve manje popularna među članicama NATO-a i sve su češći pozivi da se pripremi plan za ubrzano povlačenje i prenos bezbednosti na avganistanske snage pre kraja 2014.

Međutim, Rasmusen je rekao novinarima da se "vremenski raspored ne menja" i da su "svi rešeni da obavljaju svoju borbenu misiju do kraja 2014". Pre konferencije, Rasmusen je Avganistanskom servisu Glasa Amerike izjavio da je uveren da će avganistanske bezbednosne snage biti u stanju da preuzmu potpunu odgovornost do predviđenog roka.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE