petak, 18. april 2014

Aktuelno / Globalne teme

Karzai: Spremni da preuzmemo odgovornost

Sve su češći pozivi da se pripremi plan za ubrzano povlačenje i prenos bezbednosti na avganistanske snage pre kraja 2014.

Avganistanski predsednik Hamid Karzai i generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen na zajedničkoj konferenciji za medije u Kabulu
Avganistanski predsednik Hamid Karzai i generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen na zajedničkoj konferenciji za medije u Kabulu
Veličina slova - +
Glas Amerike
Predsednik Hamid Karzai izjavio je da su avganistanska policija i vojne snage spremni da preuzmu potpunu odgovornost za bezbednost, ukoliko koalicione snage odluče da ranije odu iz Avganistana.

 Karzai je to rekao na današnjoj zajedničkoj konferenciji za novinare u Kabulu, sa generalnim sekretarom NATO-a Andersom Fogom Rasmusenom.

Jedanastogodišnja misija u Avganistanu je sve manje popularna među članicama NATO-a i sve su češći pozivi da se pripremi plan za ubrzano povlačenje i prenos bezbednosti na avganistanske snage pre kraja 2014.

Međutim, Rasmusen je rekao novinarima da se "vremenski raspored ne menja" i da su "svi rešeni da obavljaju svoju borbenu misiju do kraja 2014". Pre konferencije, Rasmusen je Avganistanskom servisu Glasa Amerike izjavio da je uveren da će avganistanske bezbednosne snage biti u stanju da preuzmu potpunu odgovornost do predviđenog roka.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE

Download mobile app for your Android device.
Download mobile app for your iPhone or iPad.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni studioi
X
18.04.2014
<p> <strong>Otvoreni studio</strong> je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.</p>

PRIDRUŽITE NAM SE...