petak, 29. april 2016

Aktuelno

SAD: 11 žrtava meningitisa

Prema najnovijim podacima, Centri za kontrolu i prevenciju bolesti zabeležili su 119 slučajeva gljivičnog meningitisa

x
Glas Amerike
Federalni zdravstveni zvaničnici saopštili su da je 11 osoba do sada umrlo od retkog gljivičnog meningitisa povezanog sa injekcijama steroida.

Prema najnovijim podacima, Centri za kontrolu i prevenciju bolesti zabeležili su 119 slučajeva gljivičnog meningitisa, a navodi se da se pretpostavlja da je 13 hiljada ljudi iz 23 države primilo kontaminirane injekcije steroida za koje se smatra da su uzrok pojave ovog oboljenja.

Međutim, zvaničnici ne znaju tačan broj osoba koje bi mogle da se razbole. Najrizičnija grupa su pacijenti koji su primili injekcije steroida zbog bola u leđima, dok se veruje da onima koji su primili injekcije u zglobove ne preti opasnost.

Ukupno 10 država do sada je prijavilo najmanje jedan slučaj bolesti, čiji simptomi se u nekim slučajevima pojavljuju čak i mesec posle primanja injekcije.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
28.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE