petak, 29. april 2016

Aktuelno / Globalne teme

Vašington za oštrije sankcije Severnoj Koreji

Vašington se zalaže za oštre medjunarodne sankcije Severnoj Koreji nakon uspešnog lansiranja dugometne rakete prošlog meseca

Severno korejski vojnici na granici dve KorejeSeverno korejski vojnici na granici dve Koreje
x
Severno korejski vojnici na granici dve Koreje
Severno korejski vojnici na granici dve Koreje
Glas Amerike
Pomoćnik američkog državnog sekretara, Kurt Kembel, izjavio je da se Vašington zalaže za oštre medjunarodne sankcije Severnoj Koreji nakon uspešnog lansiranja dugometne rakete prošlog meseca.

Kembel je danas rekao novinarima u Seulu da očekuje  zvanične korake Saveta bezbednosti UN u tom smislu u neposrednoj budućnosti.

Kambel, inače najviši američki izaslanik za Aziju, takodje je upozorio Severnu Koreju da ne preduzima nikakve dalje „provokativne“ korake, u jeku nagadjanja da se Pjongjang priprema da izvrši nuklearnu probu.

Nedavni satelitski snimci ukazuju na povećanu aktivnost u jednom severnokorejskom nuklearnom objektu, što je podstaklo strahovanja da bi Pjongjang mogao da nakon lansiranja rakete izvrši i nuklearnu probu, kao što je bio slučaj 2006. i 2009.

Savet bezbednosti je osudio lansiranje severnokorejske rakete kao kršenje postojećih sankcija kojima se Pjongjangu zabranjuje da vrši testiranje balističkih raketa.

Medjutim, Sjedinjene Države i njihovi saveznici još nisu uspeli da zavedu oštrije medjunarodne sankcije Severnoj Koreji, delimično i zbog protivljenja njenog glavnog saveznika Kine.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
28.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE