utorak, 03. maj 2016

Aktuelno / Amerika

Senatski odbor odobrio Kerijevu nominaciju

Senatski odbor za odnose sa inostranstvom je odobrio nominaciju Džona Kerija za državnog sekretara.

Senatski odbor za odnose sa inostranstvom odobrio nominaciju Džona Kerija za državnog sekretara
Senatski odbor za odnose sa inostranstvom odobrio nominaciju Džona Kerija za državnog sekretara
Glas Amerike
Američki senatski Odbor za odnose sa inostranstvom odobrio je nominaciju senatora Džona Kerija za novog državnog sekretara dok će Senat u punom sastavu glasati o toj nominaciji verovatno kasnije danas.

Pomenuti odbor je odobrio nominaciju Kerija, inače demokrate iz Masačusetsa, javnim glasanjem.

Prošlog meseca predsednik Obama je nominovao Kerija, koji je predsednik Senatskog odbora za odnose sa inostranstvom, da na polozaju šefa diplomatije zameni Hilari Klinton.

Tokom pretresa za potvrdu nominacije Keri je rekao da bi Sjedinjene Države trebalo da dovedu u red svoju finansijsku situaciju i zadrže ulogu globalnog lidera. On je ukazao da je više nego ikada inostrana politika izjednačena sa ekonomskom politikom
.
Demokrata Džon Keri je prošle nedelje više od četiri sata bio suočen sa svojim kolegama u odboru, odgovarajući na pitanja o temama koja su obuhvataala američku ekonomiju, Iran i terorizam, Avganistan, Siriju i američke odnose sa Latinskom Amerikom.
 
On je obećao jaku podršku administraciji predsednika Obame u traganju za diplomatskim rešenjima za iranski nuklearni program.

Keri je bio član Senatskog odbora za odnose sa inostranstvom tokom svih 28 godina u Senatu, a na čelu tog odbora je bio  tokom protekle četiri godine.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
02.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE