subota, 30. april 2016

Aktuelno

Šinzo Abe u Beloj kući

Predsednik Obama i japanski premijer razgovarali su o odgovoru na provokativne akcije Pjongjanga i zaoštravanju spora Japana i Kine

Japanski premijer Šinzo Abe i predsednik Barak Obama tokom susreta u Beloj kućiJapanski premijer Šinzo Abe i predsednik Barak Obama tokom susreta u Beloj kući
x
Japanski premijer Šinzo Abe i predsednik Barak Obama tokom susreta u Beloj kući
Japanski premijer Šinzo Abe i predsednik Barak Obama tokom susreta u Beloj kući
Glas Amerike
Gost američkog predsednika Baraka Obame u Beloj kući danas je bio japanski premijer Šinzo Abe.

Obama je rekao da je sa Abeom razgovarao o Severnoj Koreji i odgovoru na "provokativne" akcije Pjongjanga, dodajući da su se i on i njegov gost posvećeni "snažnom" odgovoru na nedavnu nuklearnu probu Severne Koreje.

Druga teme razgovora dvojice lidera, bile su rastuće tenzije na relaciji Japan - Kina, u vezi sa teritorijalnim sporom oko zabačćenih ostrva u Istočnom kineskom moru. Obama je naglasio dobre odnose SAD i Japana i najavio da će sa premijerom imati radni ručak, tokom kojeg će razgvarati o međusobnoj saradnji i ekonomskim pitanjima.

Abe, koji je u Vašington doputovao juče, započeo je svoj drugi mandat na položaju premijera u decembru. Deo njegove kampanje bilo je obećanje da će ostvariti bliskije odnose sa SAD usled teritorijalnih pretenzija Kine prema pomenutim ostrvima, koje građani smatraju velikom pretnjom.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE