četvrtak, 05. maj 2016

Aktuelno / Amerika

Senatori za reformu imigracionog sistema

Američki zakonodavci priznaju da je imigracioni sistem u Sjedinjenim Državama „nefunkcionalan“

x
Glas Amerike
Dvostranačka grupa istaknutih senatora predstavila je više predloga o reformi imigracionog sistema u Sjedinjenim Državama, koji uključuju i mogućnost sticanja državljanstva za one koji su trenutno u zemlji ilegalno.

Ti predlozi izneti su u dokumentu na pet strana koji počinje rečima da zakonodavci priznaju da je imigracioni sistem u Sjedinjenim Državama „nefunkcionalan“. Taj potez pada pred sutrašnji planirani govor predsednika Obame kojim će apelovati za akciju na planu reforme imigracionog zakona.

Ilegalni imigranti bi se registrovali kod vlasti, prošli proveru sopstvenog istorijata, platili kaznu i zaostali porez, te preduzeli još niz koraka kako bi zaradili uslovni status koji bi im omogućio da legalno žive i rade u Sjedinjenim Državama. Oni bi potom bili stavljeni na dno liste onih koji traže takozvanu zelenu kartu za stalni boravišni status u SAD.

Tim planom obuhvaćeno je izuzeće za one koji su ušli u zemlju kao deca, kao i za poljoprivredne radnike koji, kako senatori kažu, imaju važnu ulogu u proizvodnji prehrambenih proizvoda u zemlji. U medjuvremenu, bile bi sprovedene pooštrene mere kontrole, uključujući nadgledanje granica bespilotnim letelicama.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
04.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE