četvrtak, 05. maj 2016

Aktuelno / Amerika

Program za mlade imigrante stupio na snagu

Vladin program dozvoljava mladima, koje su roditelji ilegalno doveli u SAD, da privremeno ostanu u zemlji i rade, bez straha od deportacije

Glas Amerike
Mladi ilegalni imigranti u Sjedinjenim Državama čekali su od sinoć u dugim redovima da bi se prijavili za novi program koji bi mogao da im omogući da izbegnu deportaciju.

Vladin program koji je danas stupio na snagu dozvoljava mladima, koje su roditelji ilegalno doveli u SAD, da privremeno ostanu u zemlji i rade, bez straha od deportacije, pod uslovom da ispune određene kriterijume.

To znači da su ili studenti ili da sleže u vojsci, i da ne predstavljaju pretnju, bilo bezbednostnu, bilo kriminalnu. takođe oni koji se prijavljuju moraju biti mlađi od 31 godine i da su u SAD ušli pre nego što su napunili 16. Institut za politiku migracija procenjuje da bi kriterijume za ovaj program moglo da zadovolji i do milion i 800 hiljada imigranata.

Međutim, portparolka ove organizacije Mišel Mitelštad kaže za Glas Amerike da su neki od onih koji potencijalno mogu da se prijave zabrinuti zbog činjenice da moraju da otkriju svoj status.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
04.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE