nedelja, 07. februar 2016

Aktuelno

SAD: Privremeno rešenje za granicu zaduživanja

x
Glas Amerike
Dokument je usvojen sa 285 prema 144 glasa. Senatske demokrate i predsednik Barak Obama su rekli da će prihvatiti dokument kada stigne kod njih na glasanje, odnosno potpis. Današnjim glasanjem je odložena opasnost da Vašington zakasni sa isplatom ogromnih dugova, što bi bilo veoma štetno za ekonomiju.

Republikanci su prethodno tvrdili da će prihvatiti podizanje granice zaduživanja u jednakoj meri u kojoj se smanje troškovi. Ova promena republikanskog stava bi mogla da olakša političko dogovore i pomogne Vašingtonu da postigne kompromis kojim bi se izbegla serija rokova koji bi mogli da izazovu drastična smanjenja troškova i povećanje poreza. Posle današnjeg glasanja, porasla je vrednost akcija na američkim berzama.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
05.02.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE