petak, 29. april 2016

Balkan

"SAD poštuju odluku Tribunala"

"Mi u potpunosti poštujemo medjunarodni Haški tribunal i podržavamo odluku suda", izjavila je portparolka Stejt Departmenta Viktorija Nuland komentarišući odluku o oslobadjanju hrvatskih generala.

Portparolka Stejt departmenta Viktorija Nuland (arhiv)
Portparolka Stejt departmenta Viktorija Nuland (arhiv)
Glas Amerike
Na pitanje da li Sjedinjene Države misle da ovakva odluka otežava želju Washingtona za izmirenjem izmedju Srbije, Hrvatske, i cijelog Balkana, Viktorija Nuland je odgovorila:
 
"Kada smo uspostavili Haški tribunal kao deo medjunarodne zajednice, to je bilo u cilju zakonske procesuiranja optužnica, tj da se može optuženima suditi otvoreno i transparentno. Na svima nama je da poštujemo sudski proces i odluke suda. Ovu bih priliku iskoristila i da otklonim neka odredjena pogrešna gledanja na Balkanu
na ovaj proces. Želim da naglasim da Sjedinjene Države nisu igrale nikakvu ulogu u slučajevima Gotovine i Markača. Mi nismo dostavljali nikakva dokumenta ni tužilaštvu ni obrani, niti imamo bilao kakav konkretan komentar kada su ti slučajevi u pitanju. Mi poštujemo Tribunal i poštujemo njegove odluke."  
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
28.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE