četvrtak, 17. april 2014

Balkan

"SAD poštuju odluku Tribunala"

"Mi u potpunosti poštujemo medjunarodni Haški tribunal i podržavamo odluku suda", izjavila je portparolka Stejt Departmenta Viktorija Nuland komentarišući odluku o oslobadjanju hrvatskih generala.

Portparolka Stejt departmenta Viktorija Nuland (arhiv)
Portparolka Stejt departmenta Viktorija Nuland (arhiv)
Veličina slova - +
Glas Amerike
Na pitanje da li Sjedinjene Države misle da ovakva odluka otežava želju Washingtona za izmirenjem izmedju Srbije, Hrvatske, i cijelog Balkana, Viktorija Nuland je odgovorila:
 
"Kada smo uspostavili Haški tribunal kao deo medjunarodne zajednice, to je bilo u cilju zakonske procesuiranja optužnica, tj da se može optuženima suditi otvoreno i transparentno. Na svima nama je da poštujemo sudski proces i odluke suda. Ovu bih priliku iskoristila i da otklonim neka odredjena pogrešna gledanja na Balkanu
na ovaj proces. Želim da naglasim da Sjedinjene Države nisu igrale nikakvu ulogu u slučajevima Gotovine i Markača. Mi nismo dostavljali nikakva dokumenta ni tužilaštvu ni obrani, niti imamo bilao kakav konkretan komentar kada su ti slučajevi u pitanju. Mi poštujemo Tribunal i poštujemo njegove odluke."  
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE

Download mobile app for your Android device.
Download mobile app for your iPhone or iPad.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni studioi
X
16.04.2014
<p> <strong>Otvoreni studio</strong> je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.</p>

PRIDRUŽITE NAM SE...