petak, 29. april 2016

Aktuelno

Potvrdjen Čak Hejgel

Američki Senat je u utorak potvrdio nominaciju bivšeg senatora Čaka Hejgela za novog sekretara za odbranu.

Novi američki se
Novi američki se
Glas Amerike
Za Hejgela je glasalo 58 senatora, medju kojima i 4 republikanca. Svi glasovi protiv  potvrde Hejgela, ukupno 41, bili su republikanski. Prethodno je u Senatu održano glasanje o završetku rasprave o nominaciji bivšeg republikanskog senatora, čime je otvoren put za njegovu potvrdu u većinski demokratskom Senatu.

Republikanci u Senatu su pre dve nedelje odložili glasanje o nominaciji, dovodeći u pitanje njegove stavove prema Bliskom istoku i veličini američkog nuklearnog arsenala. Republikanci su optužili Hejgela da je suviše popustljiv prema Iranu i previše kritičan prema Izraelu. Oni su takodje kritikovali Hejgela zbog njegovog protivljenja jačanju američkih snaga u Iraku 2007. godine. Hejgel je služio u američkoj vojsci u Vijetnamskom ratu.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
28.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE