utorak, 03. maj 2016

Aktuelno

Bajden za hitnu akciju protiv nasilja

Potpredsednik Sjedinjenih Država rekao je da su on i predsednik Obama odlučni da preduzmu akciju protiv oružanog nasilja i da razmatraju niz mera

Potpredsednik Džo Bajden, sekretar za pravosuđe Erik Holder na sastanku sa predstavnicima grupa koje zastupaju žrtve nasilja i organizacija koje se zalažu za kontrolu nošenja oružjaPotpredsednik Džo Bajden, sekretar za pravosuđe Erik Holder na sastanku sa predstavnicima grupa koje zastupaju žrtve nasilja i organizacija koje se zalažu za kontrolu nošenja oružja
x
Potpredsednik Džo Bajden, sekretar za pravosuđe Erik Holder na sastanku sa predstavnicima grupa koje zastupaju žrtve nasilja i organizacija koje se zalažu za kontrolu nošenja oružja
Potpredsednik Džo Bajden, sekretar za pravosuđe Erik Holder na sastanku sa predstavnicima grupa koje zastupaju žrtve nasilja i organizacija koje se zalažu za kontrolu nošenja oružja
Glas Amerike
Bajden se danas u Vašingtonu sastao da predstavnicima grupa koje zastupaju žrtve nasilja i organizacijama koje se zalažu za kontrolu nošenja oružja, u okviru napora da se pronađe rešenje za sve učestalije oružane incidente u Sjedinjenim Državama.

Potpredsednik je poručio da su on i predsednik Barak Obama odlučni da preduzmu akciju i da razmatraju niz poteza, među kojima su usvajanje zakona i izvršne naredbe.

Bela kuća je saopštila da predsednik želi da Kongres usvoji strožija ograničenja u pogledu automatskog oružja i šaržera sa velikim kapacitetom, te pooštri proveru kupaca oružja.

Bajden je najavio da će u četvtak razgovarati i sa vlasnicima oružja i Nacionalnim udruženjem vlasnika vatrenog oružja, da bi uverio američku javnost da administracija komunicira sa svim stranama.

Žestoka debata o kontroli nošenja oružja u Americi ponovo je pokrenuta nakon masakra u osnovnoj školi u Konektikatu, u kojem je ubijeno 20 dece i šest žena. Nakon tog incidenta, predsednik Obama izabrao je potpredsednika Bajdena da predvodi akciju u okviru koje bi do kraja januara trebalo da budu utvrđeni konkretni predlozi za rešavanje problema oružanog nasilja.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
02.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE