četvrtak, 17. april 2014

Aktuelno / Amerika

SAD: Skupovi zagovornika oružja

Pristalice prava na posedovanje oružja okupile su se juče u prestonicama američkih država širom zemlje

Kupci oružja u jednoj radnji u Sarasoti na FloridiKupci oružja u jednoj radnji u Sarasoti na Floridi
x
Kupci oružja u jednoj radnji u Sarasoti na Floridi
Kupci oružja u jednoj radnji u Sarasoti na Floridi
Veličina slova - +
Glas Amerike
Hiljade pristalica prava na posedovanje oružja u Sjedinjenim Državama – od kojih su mnogi nosili puške i revolvere – okupile su se juče u prestonicama američkih država širom zemlje, dok američka administracija razmatra nova organičenja na vatreno oružje.

Sadašnja debata o oružju u Sjedinjenim Državama, počela je prošlog meseca posle masakra u osnovnoj školi u Konetikatu, u kojem je poginulo 20 đaka i šest pripadnica nastavnog osoblja. Demonstranti su se okupili i u glavnom gradu Teksasa da protestuju protiv predsednikovih predloga koji obuhvataju i zabranu vrste puške koja je korišćena u Konetikatu.

U svom jučerašnjem redovnom nedeljnom obraćanju putem interneta i radija, predsednik Obama je rekao da je već preduzeo mere za kontrolu kupaca oružja i pojačanje obezbeđenja u školama, ali je istakao da je za trajne promene potrebna akcija Kongresa.

Uprkos jučerašnjim protestima, pojedine pristalice kontrole oružja izražavaju mišljenje da je cela rasprava o oružanom nasilju skrenula sa kursa. Jedan od njih je istakao da je potreban još jedan dijalog pobornika ekstremnih stavova. „Sasvim mala ekstremno neodgovorna grupa ljudi iznosi zaista krupne argumente“, rekao je taj pobornik kontrole oružja.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE

Download mobile app for your Android device.
Download mobile app for your iPhone or iPad.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni studioi
X
16.04.2014
<p> <strong>Otvoreni studio</strong> je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.</p>

PRIDRUŽITE NAM SE...