nedelja, 01. maj 2016

Aktuelno

Kongres neće sprečiti "fiskalnu provaliju"

Uprkos nagoveštajima da bi dogovor mogao da bude postignut, u Predstavničkom domu nije za večeras zakazano nikakvo glasanje

Lider većine u Senatu, Hari Rid sa saradnicima, dolazi na pregovore na Kapitol hilu, u VašingtonuLider većine u Senatu, Hari Rid sa saradnicima, dolazi na pregovore na Kapitol hilu, u Vašingtonu
x
Lider većine u Senatu, Hari Rid sa saradnicima, dolazi na pregovore na Kapitol hilu, u Vašingtonu
Lider većine u Senatu, Hari Rid sa saradnicima, dolazi na pregovore na Kapitol hilu, u Vašingtonu
Glas Amerike
Američki Kongres će po svemu sudeći prekoračiti ponoćni rok za sprečavanje stupanja na snagu takozvane "fiskalne provalije" jer u Predstavničkom domu nije zakazano nikakvo glasanje a njegovi članovi odlaze na novogodišnju pauzu.
 
Još nije poznato da li će Senat glasati na kraju današnjeg dana, punog grozničavih nastojanja da se pre ponoćnog roka postigne sporazum za izbegavanje naglog povećanja poreza koje stupa na snagu sa početkom nove godine.
 
Ranije danas, lider republikanaca u Senatu Mič Mekonel rekao je da su se republikanci i dermokrate dogovorili o svim pitanjima u vezi sa porezima i založio se za to da se odmah glasa o tom delu sporazuma. Mekonel je rekao da su dve strane "veoma, veoma blizu" postizanju sveobuhvatnog dogovora.
 
Nešto ranije i predsednik Barak Obama je rekao da je kompromis "na vidiku" ali da još nije dovršen.
 
U govoru održanom u Beloj kući Obama je rekao da pregovarači još rade na mogućem dogovoru da se odlože obavezujuća smanjenja državnih troškova, bi koja takođe trebalo da stupe na snagu u ponoć.

Analitičari kažu da bi bez tog kompromisa, mere štednje u vrednosti od 500 milijardi dolara mogle da gurnu američku privredu u još jednu recesiju.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE