nedelja, 01. maj 2016

Aktuelno

"Sekvestar" preti ekonomskom oporavku

Direktor Američke centralne banke Ben Bernanki, danas je upozorio da bi serija naglih smanjenja troškova vlade mogla da ugrozi usporen ekonomski oporavak.

Šef Federalnih rezervi Ben Bernanki svedoči pred senatskim Odborom za bankarstvoŠef Federalnih rezervi Ben Bernanki svedoči pred senatskim Odborom za bankarstvo
x
Šef Federalnih rezervi Ben Bernanki svedoči pred senatskim Odborom za bankarstvo
Šef Federalnih rezervi Ben Bernanki svedoči pred senatskim Odborom za bankarstvo
Glas Amerike
Predsednik Federalnih rezervi je pred Senatskim odborom za bankarstvo govorio o milijardama dolara bužetskih rezova koji stupaju na snagu u petak, ukoliko kongresni republikanci, predsednik Barak Obama i njegovi saveznici iz Demokratske partije, ne budu mogli da postignu kompromis.

Bernanki je rekao da bi takozvani „sekvestar“ predstavljao „snažan vetar u pramac“ koji bi mogao da smanji ekonomski rast. On je takođe branio nastojanja Federalnih rezervi da podstaknu ekonomiju ekstremno niskim kamatnim stopama i otkupom velikih količina državnih obveznica.

Predsednik Barak Obama je danas zatražio podršku javnosti za sprečavanje budžetskih rezova. U brodogradilištu "Njuport njuz", koje zapošljava najviše radnika u Virdžiniji, Obama je rekao da su ti rezovi "pogrešni", odnosno da "nisu razumni i pošteni" i da do njih ne mora da dođe.

Predsedavajući Predstavničkog doma, republikanac Džon Bejner, je u međuvremenu oštro kritikovao demokrate, navodeći da je Predstavnički dom usvojio dva predloga zakona, u pogledu kojih se Senat još nije oglašavao.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE