ponedeljak, 02. maj 2016

Aktuelno

Poboljšanje ekonomske situacije u SAD

Broj nezaposlenih radnika, koji se prvi put prijavljuju za pomoć, pao na najniži nivo u proteklih pet godina. Istovremeno, počela izgradnja najvećeg broja kuća od sredine 2008.

Sajam zapošljavanja u NjujorkuSajam zapošljavanja u Njujorku
x
Sajam zapošljavanja u Njujorku
Sajam zapošljavanja u Njujorku
Glas Amerike
Ekonomska situacija u Sjedinjenim Državama se, sudeći prema dva nova izveštaja, poboljšava.

Vlada je danas saopštila da je broj nezaposlenih radnika, koji se prvi put prijavljuju za pomoć, pao na najniži nivo u proteklih pet godina. Istovremeno, počela je izgradnja najvećeg broja kuća od sredine 2008.

Džejms Glasmen, ekonomista u jednoj od najvećih američkih banaka Džej Pi Morgan Čejsu, rekao je Glasu Amerike da je ubrzanje ekonomskog oporavka dobra vest.

Sekretarijat za rad saopštio je da je 335 hiljada nezaposlenih radnika zatražilo vladinu pomoć, što je za 37 hiljada manje od prethodne nedelje. Iako je naglom padu možda je doprinelo sezonsko zapošljavanje, situacija na američkom tržištu rada se postepeno poboljšava.

Analitičari poručuju da je manji broj novih zahteva možda nagoveštaj da poslodavci otpuštaju manje radnika, što međutim ne mora da znači da istovremeno zapošljavaju novu radnu snagu.

Sekretarijat za ekonomiju u međuvremenu je objavio da su građevinari u decembru započeli izgradnju novih kuća po godišnjoj stopi od 954 hiljade stambenih jednica, što je rast od više od 12 odsto u odnosu na novembar. Na tržištu nekretnina, koje je nateže pogođeno tokom recesije, tokom cijele prošle godine je počela izgradnja 780 hiljada kuća.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE