sreda, 04. maj 2016

Aktuelno / Amerika

Više Amerikanaca traži pomoć za nezaposlene

U današnjem izveštaju Sekretarijata za rad navodi se da je broj podnosilaca molbi za nezaposlene porastao za 10.000 - na 372.000

Reklama za posao u izlogu jedne radnje u Los Andjelesu
Reklama za posao u izlogu jedne radnje u Los Andjelesu
Glas Amerike
Broj Amerikanaca koji se prvi put prijavljuju za nadoknadu za nezaposlene neznatno je porastao prošle nedelje.

U današnjem izveštaju Sekretarijata za rad navodi se da je broj podnosilaca molbi za nezaposlene porastao za 10.000 -  na 372.000.

Ekonomisti prate broj molbi za nadoknade u cilju procene broja otpuštenih tokom jedne nedelje koji je neznatno porastao u decembru.

Vladini stručnjaci treba sutra da objave stopu nezaposlenosti za decembar. Ekonomisti, koje su anketirale novinske agencije, predvidjaju da će stopa nezaposlenosti ostati na istom nivou od 7,7 odsto.

Ispitivanja javnog mnjenja ukazuju da se broj novootvorenih radnih mesta nije menjao decembru. Organizacija Galup je saopštila da oko trećina radnika smatra da njihove kompanije otvaraju nova radna mesta, dok nešto manje od jedne petine radnika kažu da njihove kompanije ukidaju radna mesta. Ti podaci se nisu menjali tokom većeg dela protekle godine.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
03.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE