subota, 30. april 2016

Aktuelno / Ekonomija i finansije

Nove mere za podsticaj ekonomije

Stručnjaci Federalni rezervi su se danas u Vašingtonu dogovorili da svakog meseca, počev od januara, kupuju državne obveznice u vrednosti od 45 milijardi

Zgrada Federalnih rezervi u VašingtonuZgrada Federalnih rezervi u Vašingtonu
x
Zgrada Federalnih rezervi u Vašingtonu
Zgrada Federalnih rezervi u Vašingtonu
Glas Amerike
Američka Centralna banka je saopštila da prelazi na nov način kupovine vladinih obveznica, u najnovijem pokušaju da održi niske kamate na kredite i podstakne posustalu američku ekonomiju.

Stručnjaci Federalni rezervi su se danas u Vašingtonu dogovorili da svakog meseca, počev od januara, kupuju državne obveznice u vrednosti od 45 milijardi, pored hartija u sektoru nekretnina u vrednosti od 40 milijardi, koje Centralna banka već kupuje svakog meseca.

Centralna banka kaže da bi ovaj „dvokraki plan“ trebalo da smanji pritisak na dugoročne kamate i podstakne rast poslovanja i širenje tržišta rada u Sjedinjenim Državama.

Pored toga, federalne rezerve su saopštile da će zadržati osnovnu kamatu od nule do 0,25 procenta i držati je na tom rekordno niskom nivou sve dok nacionalna stopa nezaposlenosti bude iznad 6,5 odsto, a inflacija ograničena. Stopa nezaposlenosti u Sjedinjenim Državama se smanjuje, ali je u novembru ipak iznosila 7,7 odsto.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE