sreda, 23. april 2014

Aktuelno / Ekonomija i finansije

Nove mere za podsticaj ekonomije

Stručnjaci Federalni rezervi su se danas u Vašingtonu dogovorili da svakog meseca, počev od januara, kupuju državne obveznice u vrednosti od 45 milijardi

Zgrada Federalnih rezervi u VašingtonuZgrada Federalnih rezervi u Vašingtonu
x
Zgrada Federalnih rezervi u Vašingtonu
Zgrada Federalnih rezervi u Vašingtonu
Veličina slova - +
Glas Amerike
Američka Centralna banka je saopštila da prelazi na nov način kupovine vladinih obveznica, u najnovijem pokušaju da održi niske kamate na kredite i podstakne posustalu američku ekonomiju.

Stručnjaci Federalni rezervi su se danas u Vašingtonu dogovorili da svakog meseca, počev od januara, kupuju državne obveznice u vrednosti od 45 milijardi, pored hartija u sektoru nekretnina u vrednosti od 40 milijardi, koje Centralna banka već kupuje svakog meseca.

Centralna banka kaže da bi ovaj „dvokraki plan“ trebalo da smanji pritisak na dugoročne kamate i podstakne rast poslovanja i širenje tržišta rada u Sjedinjenim Državama.

Pored toga, federalne rezerve su saopštile da će zadržati osnovnu kamatu od nule do 0,25 procenta i držati je na tom rekordno niskom nivou sve dok nacionalna stopa nezaposlenosti bude iznad 6,5 odsto, a inflacija ograničena. Stopa nezaposlenosti u Sjedinjenim Državama se smanjuje, ali je u novembru ipak iznosila 7,7 odsto.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE

Download mobile app for your Android device.
Download mobile app for your iPhone or iPad.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni studioi
X
22.04.2014
<p> <strong>Otvoreni studio</strong> je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.</p>

PRIDRUŽITE NAM SE...