petak, 29. april 2016

SAD: Veća potražnja za nekretninama

Izgradnja nekretnina u Sjedinjenim Američkim Državama naglo je skočila u oktobru na najviši nivo tokom poslednje više od četiri godine.

x
Glas Amerike
Tržište nekretnina je već neko vreme najslabija karika u lancu sporog, ali postojanog oporavka najveće svetke ekonomije od najgore krize u poslednjih osam decenija.

Milionima ljudi banke su oduzimale kuće, često zbog troga što su ostali bez posla i nisu imali mogućnost da otplaćuju hipoteku. Međutim, najnoviji izveštaj pokazuje da je broj kuća u izgradnji  u oktobru porastao za 3,6 odsto, što je na nivou godišnje stope od 894 hiljade.

Analitičari ukazuju da je to nagoveštaj veće potražnje za novim nekretninama. Oktobarski podaci su  najvissi  još od jula 2008., neposredno pred početak recesije.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
28.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE