četvrtak, 28. april 2016

Aktuelno / Amerika

Slaba praznična prodaja u SAD

Praznična prodaja, prema istraživanju kompanije „Spending pals“, povećala se za neznatnih 0,7 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Glas Amerike
Praznična prodaja, prema istraživanju kompanije „Spending pals“, povećala se za neznatnih 0,7 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Praznična prodaja je najvažniji pokretač najvećeg dela ekonomske delatnosti u Sjedinjenim Državama.

Stručnjaci za loše rezultate u maloprodaji okrivljuju uragan koji je nedavno pogodio područje oko Njujorka i zabrinutost potrošača da bi političko sporenje u Vašingtonu moglo da unazadi ekonomiju i poveća stopu nezaposlenosti.

Izveštaj kompanije „Kejz-Šiler“ pokazuje da su se cene kuća u oktobru povećale za 4,3 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine. Prema anketi Galupa, poboljšanje situacije u sektoru stambene izgradnje je jedan od razloga za povećanje poverenja američkih potrošača u ekonomiju.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
27.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE