četvrtak, 28. april 2016

Aktuelno / Amerika

Manje zahteva za nadoknadu nezaposlenima

Broj Amerikanaca koji podnose zahtev za nadoknadu za nezaposlene, opao je protekle nedelje za 25 hiljada, na ukupno 370.000.

Sajam radnih mesta u KalifornijiSajam radnih mesta u Kaliforniji
x
Sajam radnih mesta u Kaliforniji
Sajam radnih mesta u Kaliforniji
Glas Amerike
Broj tih zahteva se povećao posle uragana Sendi, koji je izazvao zatvaranje brojnih firmi u gusto naseljenim državama Njujork i Nju Džerzi. Današnji izveštaj Sekretarijata za rad ukazuje da je najveći deo tog porasta ipak bio privremen.

Vladini stručnjaci će sutra objaviti detaljniji uvid u američko tržište rada u izveštaju o stopi nezaposlenosti u novembru. Ekonomista banke Vels Fargo, Mark Vitner, predvidja da će stopa nezaposlenosti ostati neizmenjena - 7,9 odsto i da će ekonomija dodati oko 80 hiljada radnih mesta, što je manje nego prethodnog meseca.

Vitner ukazuje da neizvesnost u pogledu novih fiskalnih regulativa i reforme zdravstvene, zaštite brine potencijalne poslodavce.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
27.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE