četvrtak, 24. april 2014

Aktuelno / Amerika

Manje zahteva za nadoknadu nezaposlenima

Broj Amerikanaca koji podnose zahtev za nadoknadu za nezaposlene, opao je protekle nedelje za 25 hiljada, na ukupno 370.000.

Sajam radnih mesta u KalifornijiSajam radnih mesta u Kaliforniji
x
Sajam radnih mesta u Kaliforniji
Sajam radnih mesta u Kaliforniji
Veličina slova - +
Glas Amerike
Broj tih zahteva se povećao posle uragana Sendi, koji je izazvao zatvaranje brojnih firmi u gusto naseljenim državama Njujork i Nju Džerzi. Današnji izveštaj Sekretarijata za rad ukazuje da je najveći deo tog porasta ipak bio privremen.

Vladini stručnjaci će sutra objaviti detaljniji uvid u američko tržište rada u izveštaju o stopi nezaposlenosti u novembru. Ekonomista banke Vels Fargo, Mark Vitner, predvidja da će stopa nezaposlenosti ostati neizmenjena - 7,9 odsto i da će ekonomija dodati oko 80 hiljada radnih mesta, što je manje nego prethodnog meseca.

Vitner ukazuje da neizvesnost u pogledu novih fiskalnih regulativa i reforme zdravstvene, zaštite brine potencijalne poslodavce.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE

Download mobile app for your Android device.
Download mobile app for your iPhone or iPad.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni studioi
X
23.04.2014
<p> <strong>Otvoreni studio</strong> je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.</p>

PRIDRUŽITE NAM SE...