sreda, 04. maj 2016

Aktuelno

SAD: Tržište rada i dalje nestabilno

Broj prvi put podnetih zahteva za nadoknadu za nezaposlene u Sjedinjenim Državama, prošle nedelje se neznatno povećao.

Glas Amerike
To pokazuje da se nestabilno tržište rada samo skromno poboljšava. Administracija je danas saopštila da se broj takvih zahteva u odnosu na prethodnu nedelju povećao za četiri hiljade, na ukupno 367 hiljada, što je u skladu sa usporenim rastom broja radnih mesta.

Američki finansijski analitičari i predsednički kandidati, predsednik Barak Obama i Mit Romni, čekaju sutrašnji izveštaj o tržištu rada za septembar, pretposlednji takav izveštaj pre izbora 6. novembra. Ekonomisti procenjuju da je američka ekonomija u septembru povećala broj radnih mesta za oko 111 hiljada.

To bi bilo povećanje u odnosu na slabiji rast u avgustu, kada je otvoreno 96 hiljada radnih mesta, ali ne i dovoljno za smanjenje stope nezaposlenosti u Sjedinjenim Državama, koja iznosi 8,1 odsto. Stopa nezaposlenosti je već 43 meseca uzastopce iznad 8 odsto i 12 miliona radnika je bez posla.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
03.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE