petak, 25. april 2014

Aktuelno

SAD: Tržište rada i dalje nestabilno

Broj prvi put podnetih zahteva za nadoknadu za nezaposlene u Sjedinjenim Državama, prošle nedelje se neznatno povećao.

Veličina slova - +
Glas Amerike
To pokazuje da se nestabilno tržište rada samo skromno poboljšava. Administracija je danas saopštila da se broj takvih zahteva u odnosu na prethodnu nedelju povećao za četiri hiljade, na ukupno 367 hiljada, što je u skladu sa usporenim rastom broja radnih mesta.

Američki finansijski analitičari i predsednički kandidati, predsednik Barak Obama i Mit Romni, čekaju sutrašnji izveštaj o tržištu rada za septembar, pretposlednji takav izveštaj pre izbora 6. novembra. Ekonomisti procenjuju da je američka ekonomija u septembru povećala broj radnih mesta za oko 111 hiljada.

To bi bilo povećanje u odnosu na slabiji rast u avgustu, kada je otvoreno 96 hiljada radnih mesta, ali ne i dovoljno za smanjenje stope nezaposlenosti u Sjedinjenim Državama, koja iznosi 8,1 odsto. Stopa nezaposlenosti je već 43 meseca uzastopce iznad 8 odsto i 12 miliona radnika je bez posla.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE

Download mobile app for your Android device.
Download mobile app for your iPhone or iPad.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni studioi
X
24.04.2014
<p> <strong>Otvoreni studio</strong> je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.</p>

PRIDRUŽITE NAM SE...