nedelja, 01. maj 2016

Aktuelno / Amerika

Za sada bez novih mera Federalnih rezervi

Američka centralna banka još neće uvoditi nove stimulativne mere, već će narednih nedelja nastaviti "pomno praćenje" ekonomskih kretanja.

Usporavanje američke ekonomije pojačalo je pritisak na upravu Federalnih rezervi da reaguje.
Usporavanje američke ekonomije pojačalo je pritisak na upravu Federalnih rezervi da reaguje.
Američka centralna banka je saopštila da se američka ekonomija u prvoj polovini godine usporila, ali je odlučila da još ne izvrši određene strateške izmene. Na završetku dvodnevnog sastanka, Upravni odbor Federalnih rezervi je saopštio da će narednih nedelja nastaviti „pomno praćenje“ ekonomskih kretanja i usvojiti nove stimulativne mere ako to bude potrebno.

Za to vreme, na mitingu u Ohaju, predsednik Barak Obama priznao je da su Amerikanci suočeni sa ekonomskim teškoćama koje je donela najteža recesija u zemlji od 1930-ih i da on želi da im vrati finansijsku sigurnost koja im je nedostupna već više od decenije.

"Naš zadatak nije samo da vratimo ljude na posao, nego i da izgradimo ekonomiju u kojoj će se to dugoročno isplatiti, tako da ne bude važno ko ste, kako izgledate i odakle dolazite, jer ćete ovde u Americi moći da uspete ako se potrudite“, rekao je Obama.

Njegov verovatni suparnik na novembarskim izborima, republikanski kandidat Mit Romni, trudi se da ekonomske teškoće Amerikanaca stavi u prvi plan svoje kampanje. Bivši guverner Masačusetsa i svojevremeni kapitalistički preduzetnik, tvrdi da je Obamina politika "propala".
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE