četvrtak, 24. april 2014

Aktuelno / Ekonomija i finansije

Politički zastoj nanosi štetu ekonomiji

Neprestana politička nadmetanja u Sjedinjenim Državama utiču na pad cena deonica i hartija od vrednosti i smanjuju pretprazničnu potrošnju.

Predsednik Predstavničkog doma Džon BejnerPredsednik Predstavničkog doma Džon Bejner
x
Predsednik Predstavničkog doma Džon Bejner
Predsednik Predstavničkog doma Džon Bejner
Veličina slova - +
Glas Amerike
Cena nafte je danas bila ispod 89 dolara po barelu, jer trgovci naftom strahuju da bi ekonomski pad mogao da smanji potražnju energije.

U izveštaju objavljenom u petak, ukazuje se na pad poverenja potrošača, što bi moglo da nanese štetu širokoj potrošnji koja pokreće najveći deo ekonomskih aktivnosti u Sjedinjenim Državama.

Predsednik Barak Obama, njegovi demokratski saveznici u Kongresu sa jedne i opozicioni republikanci sa druge strane, u zastoju su zbog neslaganja u politici potrošnje i oporezivanja građana, dok pokušavaju da se dogovore o povećanju poreske stope samo bogatim Amerikancima i smanjenju državnih troškova.

Ukoliko se ne dogovore, 1. januara će automatski doći do drastičnog povećanja poreza i smanjenja troškova. Brojni ekonomisti upozoravaju da bi to moglo da smanji potražnju na američkom tržištu i gurne zemlju u recesiju.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE

Download mobile app for your Android device.
Download mobile app for your iPhone or iPad.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni studioi
X
23.04.2014
<p> <strong>Otvoreni studio</strong> je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.</p>

PRIDRUŽITE NAM SE...