sreda, 10. februar 2016

Aktuelno / Ekonomija i finansije

Politički zastoj nanosi štetu ekonomiji

Neprestana politička nadmetanja u Sjedinjenim Državama utiču na pad cena deonica i hartija od vrednosti i smanjuju pretprazničnu potrošnju.

Predsednik Predstavničkog doma Džon BejnerPredsednik Predstavničkog doma Džon Bejner
x
Predsednik Predstavničkog doma Džon Bejner
Predsednik Predstavničkog doma Džon Bejner
Glas Amerike
Cena nafte je danas bila ispod 89 dolara po barelu, jer trgovci naftom strahuju da bi ekonomski pad mogao da smanji potražnju energije.

U izveštaju objavljenom u petak, ukazuje se na pad poverenja potrošača, što bi moglo da nanese štetu širokoj potrošnji koja pokreće najveći deo ekonomskih aktivnosti u Sjedinjenim Državama.

Predsednik Barak Obama, njegovi demokratski saveznici u Kongresu sa jedne i opozicioni republikanci sa druge strane, u zastoju su zbog neslaganja u politici potrošnje i oporezivanja građana, dok pokušavaju da se dogovore o povećanju poreske stope samo bogatim Amerikancima i smanjenju državnih troškova.

Ukoliko se ne dogovore, 1. januara će automatski doći do drastičnog povećanja poreza i smanjenja troškova. Brojni ekonomisti upozoravaju da bi to moglo da smanji potražnju na američkom tržištu i gurne zemlju u recesiju.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
09.02.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE