ponedeljak, 02. maj 2016

Aktuelno / Globalne teme

Iran: "Zarobljena" američka letelica

SAD demantuju tvrdnju Iranske državne novinske agencije FARS da je iranska vojska “zarobila” američku bespilotnu izviđačku letelicu

Na ovoj fotografiji iranske državne televizije vidi se, kako Iranci tvrde, neoštećena ScanEagle bespilotna letelicaNa ovoj fotografiji iranske državne televizije vidi se, kako Iranci tvrde, neoštećena ScanEagle bespilotna letelica
x
Na ovoj fotografiji iranske državne televizije vidi se, kako Iranci tvrde, neoštećena ScanEagle bespilotna letelica
Na ovoj fotografiji iranske državne televizije vidi se, kako Iranci tvrde, neoštećena ScanEagle bespilotna letelica
Glas Amerike
Portparol američke Mornarice je saopštio da nijedna bespilotna letelica nije oborena, demantujući jutrošnju informaciju iranske državne novinske agencije FARS da je iranska vojska “zarobila” američku bespilotnu izviđačku letelicu na području Persijskog zaliva.

Međutim, američki predstavnik je izjavio da su sve američke bespilotne letelice na Bliskom istoku na broju. Iranski  mediji su izvestili da su američku letelicu “sken eagle” ulovili pripadnici jedne pomorske jedinice iranske Revolucionarne garde, dok je prikupljala informacije. Nisu izneti detalji o mestu i načinu na koji je “sken eagle” uhvaćen.

Prošlog meseca Iran je potvrdio izveštaj Pentagona da su dva iranska ratna aviona otvorila vatru na jednu ne naoružanu američku bespilotnu letelicu. Iranska Studentska novinska organizacija navodi da je ministar odbrane Ahmad Vahidi saopštio da su iranske oružane snage preduzele akciju protiv   nepoznate letelice koja je povredila vazdušni prostor te zemlje.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE