četvrtak, 28. april 2016

Aktuelno / Amerika

Paneta za veću zaštitu sajber prostora

Američki sekretar za odbranu Lion Paneta pozvao je na podršku zakonu o bezbednosti u sajber prostoru koji je "zakočen" u Kongresu.

Analitičari za kompjutersku bezbednost u "centru za posmatranje i upozoravanje" tokom prvog obilaska vladine tajne laboratorije za sajber odbranu.
Analitičari za kompjutersku bezbednost u "centru za posmatranje i upozoravanje" tokom prvog obilaska vladine tajne laboratorije za sajber odbranu.
Glas Amerike
Američki sekretar za odbranu Lion Paneta izjavio je da su nedavni napadi kompjuterskih virusa na naftne kompanije u Persijskom zalivu bili najverovatnije najrazorniji ikada počinjeni sajber napadi - na privatni sektor.

Paneta je rekao da je takozvani "Šamun" virus onesposobio više od 30 hiljada kompjutera, kada je napao saudijsku državnu naftnu kompaniju Aramko. U pojedinim slučajevima, virus je zamenio fajlove u kompjuteru slikom američke zastave u plamenu.

Sekretar za odbranu dodao je da je dva dana posle tog incidenta, koji se dogodio pre dva meseca, došlo do sličnog napada na Rasgas, drugog po veličini katarskog proizvođača tečnog prirodnog gasa.

Paneta je o tim napadima govorio tokom sinoćnjeg izlaganja pred direktorima kompanija, kada ih je pozvao da podrže zakon o bezbednosti u sajber prostoru koji je "zakočen" u Kongresu. On je naglasio da Sjedinjene Države rade na agresivnom sprečavanju takvih napada koji mogu da izazovu ogromnu štetu Americi.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
27.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE