utorak, 03. maj 2016

Aktuelno

Američka delegacija na Kubi

Kubanski predsednik Raul Kastro sastao se sa grupom američkih zakonodavaca, koji traže oslobođenje američkog državljanina koji je u zatvoru u Havani od 2009.

Američki senator Patrik Lejhi (C) stiže u Havanu u pratnji kongresmena Džima Megaverna (L)Američki senator Patrik Lejhi (C) stiže u Havanu u pratnji kongresmena Džima Megaverna (L)
x
Američki senator Patrik Lejhi (C) stiže u Havanu u pratnji kongresmena Džima Megaverna (L)
Američki senator Patrik Lejhi (C) stiže u Havanu u pratnji kongresmena Džima Megaverna (L)
Glas Amerike
U saopštenju Kubanske vlade navodi se da su Kastro i američka delegacija koju predvodi demokratski senator Patrik Lejhi razmotrili „pitanja od interesa za obe zemlje“. Sastanku je prisustvovao i kubanski ministar spoljnih poslova Bruno Rodriges.

Kongresna delegacija traži da kubanske vlasti oslobode Alena Grosa, osuđenog na 15 godina zatvora posle hapšenja zbog posedovanja komunikacione opreme. Gros je na Kubi radio kao kontraktor u okviru programa američkog Državnog sekretarijata.

Havana nudi da oslobodi Grosa u zamenu za pet kubanskih obaveštajaca, koji su uhvaćeni u Sjedinjenim Državama 90-ih godina prošlog veka i služe duže zatvorske kazne. Međutim, Vašington je odbacio bilo kakvu zamenu zatvorenika.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
02.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE