utorak, 03. maj 2016

Aktuelno / Amerika

Američki kongres ponovo zaseda

Kongres i predsednik Obama imaju sedam nedelja da ili odlože paket koji obuhvata povećanje poreza i smanjenje troškova

Zgrada američkog KongresaZgrada američkog Kongresa
x
Zgrada američkog Kongresa
Zgrada američkog Kongresa
Glas Amerike
Američki zakonodavci nastavili su danas rad, sa ciljem da postignu sporazum  o tome kako da se uhvate u koštac sa automatskim povećanjem poreza i smanjenjem troškova, u vrednosti od 600 milijardi dolara, koji treba da stupe na snagu 1. januara.

Kongres i predsednik Obama imaju sedam nedelja da ili odlože taj paket, koji obuhvata povećanje poreza i smanjenje odbrambenih i drugih domaćih programa, ili da postignu kompromis kako bi se izbegla takozvana „fiskalna provalija“.

Predsednik Obama bi u petak u Beloj kući trebalo da bude domaćin demokratskim i republikanskim liderima. Nijedna strana ne prihvata oštre mere štednje, koje su dogovorene kako bi se zakonodavci primorali da postignu sporazum u pogledu budžetskog deficita, nakon neuspeha prethodnih razgovora.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
02.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE