sreda, 04. maj 2016

Aktuelno

Paneta svedočio o napadu u Bengaziju

Odlazeći sekretar za odbranu Lion Paneta rekao je da nije bilo određenih obaveštajnih podataka o predstojećem napadu na američke objekte u libijskom gradu Bengaziju,

Odlazeći sekretar za odbranu Lion Paneta svedoči pred senatskim odborom za oružane snage, 7. februar 2013.
Odlazeći sekretar za odbranu Lion Paneta svedoči pred senatskim odborom za oružane snage, 7. februar 2013.
Glas Amerike
Paneta je tokom svedočenja pred senatskim Odborom za oružane snage rekao da su 11. septembra prošle godine, on i načelnik Generalštaba američkih oružanih snaga Martin Dempsi primili nekoliko izveštaja o mogućim pretnjama po američke objekte u drugim područjima, ali da nije bilo informacija o neposrednim pretnjama u Bengaziju.  Tokom napada na američki diplomatski kompleks u tom gradu poginula su četiri Amerikanca, među kojima i ambasador Kristofer Stivens.
 
Paneta je naglasio da je najbrža opcija za odgovor na napad bilo angažovanje bezbednosnog tima iz Tripolija koji je za nekoliko sati stigao u Bengazi. Takođe je dodao da nije bilo dovoljno vremena za dolazak naoružanih vojnih pripadnika, koji bi promenili situaciju. Američki zvaničnik je rekao da je preostalo američko osoblje bezbedno evakuisano 12 sati nakon početka napada.
 
Republikanski senator Džim Inhof oštro je kritikovao Obaminu administraciju zato što je prvobitno saopštila da je smrtonosno nasilje bilo rezultat spontanih anti-američkih protesta. Inhof je optužio zvaničnike za prikrivanje činjenica.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
03.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE