subota, 30. april 2016

Aktuelno

SAD: Vrednost juana i dalje potcenjena

Američki sekretarijat za finansije saopštio je da je kineska valuta znatno potcenjena, ali nije nazvao Kinu "valutnim manipulatorom".

x
Glas Amerike
Sekretarijat je u jučerašnjem izveštaju, upućenom Kongresu, naveo da za tu odrednicu, koja bi mogla da dovede do sankcija, nisu ispunjeni zakonski uslovi.

Takođe je saopšteno da je Kina od juna 2010. dozvolila rast vrednosti juana od preko devet odsto, ali da to nije dovoljno kada se uzmu u obzir trgovinski suficit zemlje i velike devizne rezerve.

Portparol ministarstva inostranih poslova Hog Lei demantovao je danas te optužbe i najavio da će Kina nastaviti sa reformom vrednosti valute na kontrolisan i postepen način. Dve najveće svetske ekonomije dugo se spore u pogledu pitanja valute.

Vašinton optužuje Peking da namerno devalvira svoju valutu kako bi kineske kompanije imale prednost u odnosu na američke proizvođače.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE