petak, 25. april 2014

Aktuelno

Izjednačena trka predsedničkih kandidata

Amerikanci većinom nisu zadodovoljni uslovima života, ali ipak daju neznatnu prednost predsedniku Obami u odnosu na rivala Mita Romnija

Veličina slova - +
Glas Amerike
Rezultati nove ankete lista "USA Today" i agencije "Galup", ukazuju da većina birača u 12 važnih saveznih država smatra da živi lošije nego pre četiri godine, ali i dalje podržava predsednika Baraka Obamu protiv njegovog najverovatnijeg republikanskog rivala Mita Romnija.

Na pitanje da li žive bolje nego pre četiri godine, 56 odsto birača u 12 država u kojima je ishod novembarskih izbora i dalje neizvestan, odgovorilo je negativno. Na isto pitanje, negativno je odgovorilo 55 odsto anketiranih birača u svih 50 država.

44 odsto ispitanika u 12 država navelo je da je stanje američke ekonomije "samo osrednje", 41 odsto ispitanika smatra da je loše, a svega 14 odsto da je dobro. Ipak, anketa je pokazala da predsednik Obama u tim državama vodi sa 47 prema 44 odsto, dok Romni u ostalim državama ima prednost od 47 prema 45 odsto.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE

Download mobile app for your Android device.
Download mobile app for your iPhone or iPad.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni studioi
X
24.04.2014
<p> <strong>Otvoreni studio</strong> je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.</p>

PRIDRUŽITE NAM SE...