petak, 12. februar 2016

Aktuelno

Izjednačena trka predsedničkih kandidata

Amerikanci većinom nisu zadodovoljni uslovima života, ali ipak daju neznatnu prednost predsedniku Obami u odnosu na rivala Mita Romnija

Glas Amerike
Rezultati nove ankete lista "USA Today" i agencije "Galup", ukazuju da većina birača u 12 važnih saveznih država smatra da živi lošije nego pre četiri godine, ali i dalje podržava predsednika Baraka Obamu protiv njegovog najverovatnijeg republikanskog rivala Mita Romnija.

Na pitanje da li žive bolje nego pre četiri godine, 56 odsto birača u 12 država u kojima je ishod novembarskih izbora i dalje neizvestan, odgovorilo je negativno. Na isto pitanje, negativno je odgovorilo 55 odsto anketiranih birača u svih 50 država.

44 odsto ispitanika u 12 država navelo je da je stanje američke ekonomije "samo osrednje", 41 odsto ispitanika smatra da je loše, a svega 14 odsto da je dobro. Ipak, anketa je pokazala da predsednik Obama u tim državama vodi sa 47 prema 44 odsto, dok Romni u ostalim državama ima prednost od 47 prema 45 odsto.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
11.02.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE