subota, 30. april 2016

Aktuelno

Novi stimulans za američku ekonomiju?

Predsednik federalnih rezervi Ben Bernanki izjavio je da se zalaže za dodatne mere u cilju stimulisanja američke ekonomije.

Federal Reserve Chairman Ben Bernanke walks outside of the Jackson Hole Economic Symposium,  Aug. 31, 2012, at Grand Teton National Park near Jackson Hole, Wyo.
Federal Reserve Chairman Ben Bernanke walks outside of the Jackson Hole Economic Symposium, Aug. 31, 2012, at Grand Teton National Park near Jackson Hole, Wyo.
Rade Rankovic
Bernanki medjutim nije precizirao kada i u kom obliku bi one mogle da budu primenjene. Šef američke centralne banke je rekao da je sadašnja stopa nezaposlenosti suviše visoka, dok je stopa ekonomskog rasta suviše niska.

Federalne rezerve bi mogle da donesu odluku o dodatnim stimulatrivnim merama na svom sledećem sastanku sredinom septembra. Protekllih godina centralna banka je držala kamatne stope na rekordno niskom nivou, a Bernanki je na skupu eksperata u Vajomingu danas rekao da je taklva politika pomogla oporavku ekonomije.

Federalne rerzerve su takodje otkupile velike količine vladinih obveznica u nastojanju da smanje dugoročne kamatne stope i podstaknu investicije i ekonomski rast.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE