četvrtak, 24. april 2014

Aktuelno

Banke plaćaju novo obeštećenje

Nekoliko najvećih američkih banaka je pristalo da plati obeštećenje u iznosu od osam i po milijardi dolara klijentima kojima su neopravdano oduzete kuće.

Filijala Sitibanke u NjujorkuFilijala Sitibanke u Njujorku
x
Filijala Sitibanke u Njujorku
Filijala Sitibanke u Njujorku
Veličina slova - +
Glas Amerike
S obzirom da su milioni vlasnika kuća u Sjedinjenim Državama 2009. i 2010. ostali bez posla, mnogi od njih nisu bili u stanju da otplaćuju mesečne rate kredita, tako da im je imovina zaplenjena.

Međutim, banke su često odlučivale po skraćenom postupku, automatski potpisujući rešenja o zapleni, čak ponekad lažno tvrdeći da je svaki pojedinačni kredit proveren. Deset banaka je danas prihvatilo poravnanje sa američkom Centralnom bankom i američkim finansijskim regulatorima.

Među njima su i neke najpoznatije finansijske institucije kao što su Benk of Amerika, Sitibanka, JP Morgan Čejz, PNC i Vels Fargo. Regulatori i dalje pregovaraju sa još četiri finansijske institucije.

Vlasnici kuća pogođeni tom zloupotrebom će prvi put biti obeštećeni, tako da će tri miliona i 800 hiljada kućevlasnika kojima je tokom 2009. i 2010. zaplenjena imovina, dobiti obeštećenje u iznosu od nekoliko stotina do 125 hiljada dolara.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE

Download mobile app for your Android device.
Download mobile app for your iPhone or iPad.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni studioi
X
23.04.2014
<p> <strong>Otvoreni studio</strong> je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.</p>

PRIDRUŽITE NAM SE...