ponedeljak, 02. maj 2016

Aktuelno

Banke plaćaju novo obeštećenje

Nekoliko najvećih američkih banaka je pristalo da plati obeštećenje u iznosu od osam i po milijardi dolara klijentima kojima su neopravdano oduzete kuće.

Filijala Sitibanke u NjujorkuFilijala Sitibanke u Njujorku
x
Filijala Sitibanke u Njujorku
Filijala Sitibanke u Njujorku
Glas Amerike
S obzirom da su milioni vlasnika kuća u Sjedinjenim Državama 2009. i 2010. ostali bez posla, mnogi od njih nisu bili u stanju da otplaćuju mesečne rate kredita, tako da im je imovina zaplenjena.

Međutim, banke su često odlučivale po skraćenom postupku, automatski potpisujući rešenja o zapleni, čak ponekad lažno tvrdeći da je svaki pojedinačni kredit proveren. Deset banaka je danas prihvatilo poravnanje sa američkom Centralnom bankom i američkim finansijskim regulatorima.

Među njima su i neke najpoznatije finansijske institucije kao što su Benk of Amerika, Sitibanka, JP Morgan Čejz, PNC i Vels Fargo. Regulatori i dalje pregovaraju sa još četiri finansijske institucije.

Vlasnici kuća pogođeni tom zloupotrebom će prvi put biti obeštećeni, tako da će tri miliona i 800 hiljada kućevlasnika kojima je tokom 2009. i 2010. zaplenjena imovina, dobiti obeštećenje u iznosu od nekoliko stotina do 125 hiljada dolara.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE