nedelja, 01. maj 2016

Aktuelno / Amerika

Spajanje "Amerikena" i "Ju Es Ervejza"

Zajednička firma, koja će zadržati ime "American Airlines", imaće oko 94 hiljade službenika i flotu od preko 900 aviona

US Airways Express avioniUS Airways Express avioni
x
US Airways Express avioni
US Airways Express avioni
Glas Amerike
Najveća putnička aviokompanija u Sjedinjenim Državama "American Airlines"  postigla je sporazum o spajanju sa manjim konkurentom "US Airways", u jednu kompaniju, koja će tako postati najveći avioprevoznik na svetu.

Odluku o spajanju doneli su kasno sinoć upravni odbori dve kompanije. Zajednička firma, koja će zadržati ime "American Airlines", imaće oko 94 hiljade službenika i flotu od preko 900 aviona za hiljade svakodnevnih letova.

Spajanje kompanija "American Airlines" i "US Airways" je najnovije te vrste u američkoj avioindustriji u protekloj deceniji, tako da sada u Sjedinjenim Državama postoje samo četiri velike avio kompanije - American, Delta, United i Southwest.

Dogovor dve kompanije još treba da odobre federalne regulativne agencije i sudija koji vodi stečajni postupak kompanije "American Airlines".
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE