subota, 06. februar 2016

Aktuelno

Nova afera u američkoj vojsci

Američki general sa četiri zvezdice, Vilijam „Kip“ Vord, degradiran je zbog zloupotrebe vojnih finansijskih sredstava.

General Vilijam "Kip" VordGeneral Vilijam "Kip" Vord
x
General Vilijam "Kip" Vord
General Vilijam "Kip" Vord
Glas Amerike
Sekretar za odbranu, Lion Paneta, saopštio je da će bivšem komandantu snaga NATO-a u Africi, biti oduzeta jedna zvezdica i da će morati da vrati vojsci 82 hiljade dolara.

Istražitelji su utvrdili da je general Vord na nedozvoljen način koristio fondove, vojne avione i osoblje, vodeći svoju suprugu na svoja službena putovanja i trošeći stotine hiljada dolara na putovanja i smeštaj. Takođe je utvrđeno da je dobijao poklone od kontraktora Sekretarijata za odbranu.

Vord poriče optužbe. Posle služenja na položaju zapovednika Afričke komande, od 2007. do 2011, on je bio specijalni pomoćnik zamenika načelnika Armijskog generalštaba. Degradacija u čin generala sa tri zvezdice, znači da će Vord otići u niži penzijski razred.

Njegova degradacija po svemu sudeći nije povezana sa seks skandalom zbog kojeg je penzionisani general Dejvid Petreus podneo ostavku na mesto direktora Centralne obaveštajne agencije.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
05.02.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE