petak, 29. april 2016

Aktuelno / Globalne teme

Primopredaja dužnosti u Avganistanu

U toku je prenos bezbednosnih dužnosti u Avganistanu na lokalne snage, dok međunarodna koalicija do kraja 2014. povlači većinu borbenih snaga

Afganistanska Nacionalna armija tokom primopredaje dužnosti, Kabul, 10. februar, 2013. Afganistanska Nacionalna armija tokom primopredaje dužnosti, Kabul, 10. februar, 2013.
x
Afganistanska Nacionalna armija tokom primopredaje dužnosti, Kabul, 10. februar, 2013.
Afganistanska Nacionalna armija tokom primopredaje dužnosti, Kabul, 10. februar, 2013.
Glas Amerike
Američki marinski general Džozef Danford je danas preuzeo komandu nad koalicionim snagama u Avganistanu. Na svečanosti povodom primopredaje dužnosti u Kabulu, Danford je rekao da podržava narod Avganistana koji „koristi priliku da krene u svetliju budućnost“.

Američki general će nadgledati prenos bezbednosnih dužnosti u Avganistanu na lokalne snage, dok se međunarodna koalicija priprema da do kraja iduće godine povuče glavninu borbenih snaga.

General Danford preuzima komandu od svog kolege marinca i dugogodišnjeg prijatelja, generala Džona Alena. On je na dužnosti komandanta koalicionih snaga proveo 19 meseci, najduže od svih zapovednika u 11-ogodišnjoj kampanji u Avganistanu.

U saopštenuju za medije, navodi se da su se avganistanske nacionalne bezbednosne snage pod njegovim vođstvom povećale na 352 hiljade pripadnika i sada vode ogromnu većinu bezbednosnih operacija u zemlji. General Alen odlazi na položaj komandanta snaga NATO-a u Evropi.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
28.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE