sreda, 04. maj 2016

Aktuelno

Obama zabrinut zbog napada na vojnike

Predsednik Barak Obama je na konferenciji za novinare izjavio da ga brinu napadi pripadnika avganistanskih snaga na koalicione vojnike.

Predsednik Barak Obama na konferenciji za novinare u Beloj kući, 20. avgust 2012.
Predsednik Barak Obama na konferenciji za novinare u Beloj kući, 20. avgust 2012.
Glas Amerike
Predsednik je rekao da je o tome razgovarao i sa komandantima američke vojske koji su otputovali u Avganistan. On je takodje ukazao da kampanja protiv pobunjenika u Avganistanu napreduje, uprkos nedavnom talasu napada avganistanskih vojnika i policajaca na pripadnike koalicionih snaga.
[
Načelnik Združenog generalštaba  vojske Sjedinjenih Američkih Cržava, general Martin Dempsi i komandant američke Centralne komande, general Džejms Matis, danas su doputovali u Avganistan na razgovore sa funkcionerima NATO-a i Avganistana.

NATO je saopštio da su oni razgovarali sa komandantom koalicionih snaga u Avganistanu, generalom Džonom Alenom o tome kako da se održi momentum protiv pobunjenika i pojačaju avganistanske snage. Tokom protekle dve nedelje, pripadnici avganistanskih bezbednosnih snaga  ubili su 10 koalicionih vojnika, pretežno Amerikanaca.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
03.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE