petak, 29. april 2016

Aktuelno

Avganistanski projekti kasne

Veliki projekti za rekonstrukciju u Avganistanu možda nikada neće uspeti da zadobiju podršku stanovništva za avganistansku vladu

Vozila na jednoj od rekonstruisanih ulica u KabuluVozila na jednoj od rekonstruisanih ulica u Kabulu
x
Vozila na jednoj od rekonstruisanih ulica u Kabulu
Vozila na jednoj od rekonstruisanih ulica u Kabulu
Glas Amerike
Prema najnovijem istraživanju koje je sprovela američka vlada veliki projekti za rekonstrukciju u Avganistanu kasne najmanje po 6 meseci i možda nikada neće uspeti da zadobiju podršku stanovništva za avganistansku vladu umesto za Taliban.
 
U danas objavljenom izveštaju Specijalnog generalnog inspektora za obnovu Avganistana kaže se da Sjedinjene Države i avganistanska vlada još nailaze na krupne teškoće u izgradnji infrastrukture, posebno u energetskom sektoru.
 
Američki Kongres je osnovao fond od 400 miliona dolara koji omogućava Državnom sekretarijatu i Sekretarijatu za odbranu da kombinuju resurse u projektima podsticanja borbe protiv pobunjenika u Avganistanu.
 
Ali u izveštaju generalnog inspektora se kaže da je dovršavanje pet od sedam projekata planiranih za prošlu godinu odloženo za čak do 15 meseci.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
28.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE