nedelja, 01. maj 2016

Aktuelno / Amerika

“Argo” najbolji film, Ang Li režiser

Drama o spasavanju talaca u Iranu pobedila je osam drugih kandidata, uključujući film “Linkoln”, koji se smatrao favoritom

Prva dama Amerike Mišel Obama najavila dobitnika Oskara u kategoriji najboljeg filma  Prva dama Amerike Mišel Obama najavila dobitnika Oskara u kategoriji najboljeg filma
x
Prva dama Amerike Mišel Obama najavila dobitnika Oskara u kategoriji najboljeg filma
Prva dama Amerike Mišel Obama najavila dobitnika Oskara u kategoriji najboljeg filma
Glas Amerike
Film “Argo”, u režiji Bena Afleka, o spasavanju američkih talaca u Iranu 1979. godine, proglašen je najboljim ostvaranjem na sinoćnjoj dodeli “Oskara” u Los Anđelesu.
 
Film “Argo” je pobedio osam drugih kandidata, uključujući film “Linkoln”, koji se smatrao favoritom. Daniel Dej Luis, dobio je nagradu za portret 16. američkog predsednika Linkolna u istoimeom istorijskom spektaklu, u kojem su prikazani njegovi napori da ukine ropstvo u Americi.  

Dženifer Lorens se saplela na stepenicama idući na pozornicu da primi Oskara za najbolju žensku ulogu u filmu “U dobru i u zlu”. Tajvanac Ang Li je bio neočekivani dobitnik  Oskara za režiju filma “Pijev život”, pobedivši  Stivena Spilberga, režisera “Linkolna.”

Hvala ti, Bože filma. Ovo stvarno moram da podelim sa 3.000 ljudi, sa svima koji su radili samnom na “Pijevom životu”. Želim da vam se zahvalim što ste verovali u ovu priču, zajedno samnom prešli ovaj neverovatan put. Moram da se zahvalim i Janu Martelu, piscu ove neverovatne, inspirativne knjige.”
 

En Hatavej je dobila nagradu za najbolju sporednu ulogu u filmu “Jadnici”, dok je Kristofer Volc dobio svog drugog Oskara za sporednu ulogu u filmu Kventina Tarantina “Đangova osveta.” Volc je prvog Oskara dobio 2009.  za sporednu ulogu naciste u Tarantinovom filmu “Neslavni bastardi.”

Reditelj Malik Benžilul osvojio je nagradu za najbolji dokumentarac, za film “Potraga za Šećernim čovekom”, dok je austrijski film “Ljubav” proglašen za najbolji strani film. Dobitnike Oskara bira oko 5.800 profesionalaca filmske industrije koji su ujedno i članovi američke Akademije filmske umetnosti i nauke.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE