ponedeljak, 02. maj 2016

Aktuelno / Globalne teme

Nova inicijativa za zaštitu okeana

Generalni sekretrar Ujedinjenih nacija Ban Ki-mun, najavio je novu inicijativu za zaštitu okeana

Ban Ki-munBan Ki-mun
x
Ban Ki-mun
Ban Ki-mun
Glas Amerike
Generalni sekretrar Ujedinjenih nacija Ban Ki-mun, najavio je novu inicijativu za zaštitu okeana. Na konferenciji u Jeosu u Južnoj Koreji,

Ban je danas upozorio da ljudska delatnost ugrožava okeane i mogla bi da izazove nepovratne promene koje ljudi „jedva da shvataju“. On je naveo prekomerno ribarenje, promenu klime, zagađenje, izgradnju duž obala i sve veću kiselost vode. Ban je rekao da će njegov program pod nazivom „Kompaktni okean“ doprineti zaštiti i obnovi zdravlja i produktivnosti okeana za buduće naraštaje.

Cilj inicijative je poboljšanje koordinacije rada organizacija čija je delatnost povezana sa okeanom ili pomoći u sprovođenju programa Ujedinjenih nacija za zaštitu okeana. Generalni sekretar je najavio inicijativu na konferenciji kojom se obeležava 30. godišnjica Konvencije Ujedinjenih nacija o pomorskom pravu.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE