nedelja, 01. maj 2016

Aktuelno / Globalne teme

UN kritikuju Severnu Koreju

Visoka komesarka UN-a za ljudska prava Navi Pilaj izdala saopštenje u kojem stanje ljudskih prava u Severnoj Koreji naziva „žalosnim“

x
Glas Amerike
Visoka komesarka UN-a za ljudska prava, Navi Pilaj, zatražila je medjunarodnu istragu stanja ljudskih prava u Severnoj Koreji.

Ona je danas izdala saopštenje u kojem stanje ljudskih prava u Severnoj Koreji naziva „žalosnim“ i ističe da godinu dana od kako je Kim Džong Un postao novi vrhovni lider, gotovo da nema nikakvog poboljšanja.

Navi Pilaj je istakla da to što se svet usredsredio na severnokorejski nuklearni program i lansiranje raketa, ne bi trebalo da baci u senku stanje ljudskih prava u toj zemlji, koje na ovaj ili onaj način utiče na gotovo sve stanovnike te zemlje i „nema pandan nigde u svetu“.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE