petak, 29. april 2016

Aktuelno / Globalne teme

Razgovori o klimatskim promenama u Dohi

Delegati žele da produže sporazum nazvan Protokol iz Kjota, koji ističe ove godine

Razgovori o klimatskim promenama se vode u glavnom gradu Katara, DohiRazgovori o klimatskim promenama se vode u glavnom gradu Katara, Dohi
x
Razgovori o klimatskim promenama se vode u glavnom gradu Katara, Dohi
Razgovori o klimatskim promenama se vode u glavnom gradu Katara, Dohi
Glas Amerike
Predstavnici gotovo 200 zemalja počeli su dvonedeljne razgovore u Kataru o tome kako ograničiti takozvane efekte staklene bašte.

Delegati na Konferenciji UN-a o klimatskim promenama, koja se održava u glavnom gradu Katara, Dohi, žele da produže sporazum nazvan Protokol iz Kjota, koji ističe ove godine, a obavezuje razvijene zemlje da smanje ispuštanje ugljen dioksida u atmosferu za pet odsto ispod nivoa iz 1990.

Predsedavajući konferencije, zamenik premijera Katara Šeik Abudla bin Hamad al Atijah, kaže da je hitno potrebno da još više zemalja potpiše taj sporazum.

Vodeći svetski zagadjivači Kina i Sjedinjene Države nisu potpisale taj sporazum, dok Rusija, Japan i Kanada navode da ne žele da potpišu nastavak tog pakta. To bi značilo da bi nastavkom važenja Sporazuma iz Kjota bilo obuhvaćeno svega oko 15 odsto svetskog ispuštanja ugljen dioksida u atmosferu.

Na konferenciji će takodje biti reči o sastavljanju novog globalnog klimatskig sporazuma koji bi bio finalizovan 2015, a stupio na snagu 2020.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
28.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE