nedelja, 01. maj 2016

Aktuelno / Globalne teme

Podaci UN o napadima u Avganistanu

Prema saopštenju UN broj napada na državne službenike u Avganistanu se povećao za 700%, ali je broj napada na civile smanjen.

Glas Amerike
Ujedinjene nacije su saopštile da se broj pobunjeničkih napada na državne službenike u Avganistanu prošle godine povećao za 700 odsto, ali da se broj napada na civile prvi put posle šest godina smanjio.

U danas objavljenom godišnjem izveštaju, misija Ujedinjenih nacija u Avganistanu navodi da je u prošlogodišnjim napadima poginulo 2754 civila koji rade za vladu. Kao „posebno uznemirujući“ se ističe napad na predsednicu odeljenja za ženske poslove i njenu zamenicu u julu, odnosno decembru.

Ipak, u izveštaju je dokumentovan i pad broja poginulih civila od 12 odsto, sa 3131 2011. godine, na 2754 protekle godine. Pobunjenci su odgovorni za 81 odsto civilnih žrtava, dok su krivci za 8 odsto avganistanske i koalicione snage. Preostalih 11 odsto ne može da se pripiše nijednoj od strana.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE