subota, 30. april 2016

Aktuelno / Kultura

Preminuo Leri "Džej Ar" Hegmen

Američki glumac koga je proslavila uloga negativca u sapunskoj operi "Dalas" imao je 81 godinu

Glas Amerike
Američki glumac Leri Hegmen, koji je tokom 1980-ih stekao slavu širom sveta tumečeći ulogu beskrupuloznog naftnog magnata Džej Ara Juinga u popularnoj TV seriji "Dalas", preminuo je juče u 82. godini života.

Hegmen je umro u bolnici u Dalasu, u američkoj saveznoj državi Teksas od komplikacija u vezi sa rakom grla.

TV serija "Dalas" počela je da se prikazuje 1978. i prikazivala se 14 godina u 57 zemalja sveta, uključujući i bivšu Jugoslaviju. Lik koji je Hegmen tumačio, Džej Ar ubrzo je postao "omiljeni" zlikovac, koga su gledaoci "voleli da mrze".

Ove godine, kablovska TV mreže oživela je seriju, sa novom generacijom naftaša iz porodice Juing, a iz originalne postavke ostali su Hegmen kao Džej Ar, Linda Grej, u ulozi njegove bivše supruge Su Elen, i Patrik Dafi, kao njegov brat Bobi.
Ovaj forum je zatvoren
Razvrstavanje komentara
Komentari
     
od: Mija iz: Beograd
24.11.2012 19:57
Secam se odlicno serije isto kao i one druge (Dinasty).Ovo je za mene samo podsecanje na nostalgiju tih godina.Znam da su takve serije krstene kao "sapunske opere" pa ipak bih voleo da ih vidim jos jednom ali nemam gde.Ovo podseca na one dane bez brige koje danas mi stariji mozemo samo da zamisljamo a ovi mladji ne mogu ni to Pozz.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE