subota, 30. april 2016

Aktuelno / Globalne teme

Odloženo sudjenje Juliji Timošenko

Opoziciona liderka je zbog lošeg zdravstvenog stanja odbila da se pojavi na sudu u istočnom gradu Harkovu.

Julija TimošenkoJulija Timošenko
x
Julija Timošenko
Julija Timošenko
Glas Amerike
Sudija u Ukrajini je danas ponovo odložio sudjenje bivšoj premijerki Juliji Timošenko, koja je optužena za ne plaćanje poreza i proneveru.

Sudija je zakazao naredni pretres za 11. septembar pošto je 51-godišnja liderka opozicije zbog lošeg zdravstvenog stanja odbila da se pojavi na sudu u istočnom gradu Harkovu. Timošenko se leči od hroničnih problema sa ledjima.

Bivšoj premijerki se sudi zbog navodnih krivičnih dela iz 1990-ih. Ona već služi sedmogodišnju kaznu zbog zloupotrebe položaja vezane za sporazum o isporuci prirodnog gasa sa Rusijom iz 2009. dok je bila premijerka.

Timošenko tvrdi da oba slučaja predstavljaju političku osvetu predsednika Viktora Janukoviča protiv nje. Janukovič je na izborima 2010. osvojio tesnu pobedu nad Julijom Timošenko.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE