subota, 13. februar 2016

Aktuelno / Globalne teme

Demonstracije u Ukrajini ne jenjavaju

Demonstracije u Ukrajini se nastavljaju iako je Parlament kasno sinoć odobrio amnestiju za uhapšene demonstrante pod uslovom da antivladini aktivisti napuste državne zgrade koje su zauzeli.

Šatori anti-vladinih demonstranata na Trgu nezavisnosti, Kijev, 30. januar, 2014.
Šatori anti-vladinih demonstranata na Trgu nezavisnosti, Kijev, 30. januar, 2014.
Glas Amerike
Ukrajinski anti-vladini demonstanti su obećali da će nastaviti demonstracije uprkos usvajanju zakona kojim se nudi amnestija uhapšenima za vreme protesta tokom poslednja dva meseca.
 
 „Oni su glasali za ove zakone samo zbog sopstvenih interesa. Žele da napustimo sve zgrade, kao što je gradska skupština u Kijevu, gde još imamo mogućnost da se ogrejemo na minus 20 stepeni, kolika je spoljna temperatura. Oni pak neće učiniti ništa jer smo svedoci toga da su ukinuli zakone usvojene 16. januara, ali Janukovič još nije potpisao tu odluku. Oni samo potpisuju zakone koji su im potrebni“, rekao je za Glas Amerike jedan od demonstranata, Andrej.
 
Parlament je odborio tu meru kasno sinoć, ponudivši amnestiju uhapšenim demonstrantima, ali samo ukoliko antivladine grupe napuste državne zgrade koje su zauzeli.
 
Jedan opozicioni lider, koji se protivi toj meri, ocenio je da je takvo opterećenje demonstranata „neprihvatljivo.“
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
12.02.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE