subota, 30. april 2016

Aktuelno

Snižen kreditni rejting Britanije

“Mudis” je saopštio da je smanjenje britanskog rejtinga rezultat slabih izgleda za ekonomski rast, koji su negativno uticali na vladinu strategiju za smanjenje duga

x
Glas Amerike
Jedna od najvećih agencija za procjenu kreditne sposobnosti “Mudis” snizila je sinoć rejting Britanije sa trostruko A na Aa1, čime je zadat ogroman udarac ministru finansija te zemlje Džordžu Ozbornu.

“Mudis” je saopštio da je smanjenje britanskog rejtinga, prvo od 1978, rezultat slabih izgleda za ekonomski rast, koji su negativno uticali na vladinu strategiju za smanjenje duga. Mere štednje glavni su dio Ozbornove fiskalne politike od dolaska na vlast koalicije, predvođene konzervativcima, 2010.

Veoma spor oporavak od finansijske krize je međutim za najmanje dvije godine odložio ispunjene vladinog cilja da se budžetski deficit uglavnom eliminiše do izbora 2015. Opoziciona Laburistička partija za deficit okrivljuje preveliku štednju.

Ministar finansija međutim smatra da sada nije vrijeme da se mijenja politika. Očekuje se da će Ozbornov prijedlog budžeta,  koji bi trebalo da bude predstavljen 20. marta, pak pokazati dalje pogoršanje fiskalnih izgleda zemlje.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE