ponedeljak, 02. maj 2016

Aktuelno

Nemiri među sirijskim izbeglicama

Sirijske izbeglice u logorima u turskoj trpe nesnosne vrućine, nestašice hrane, vode i prostora za smeštaj

Sirijske izbeglice na zajedničkoj molitvi u logoru Bojnujogun, u TurskojSirijske izbeglice na zajedničkoj molitvi u logoru Bojnujogun, u Turskoj
x
Sirijske izbeglice na zajedničkoj molitvi u logoru Bojnujogun, u Turskoj
Sirijske izbeglice na zajedničkoj molitvi u logoru Bojnujogun, u Turskoj
Glas Amerike
Pripadnici turskih snaga bezbednosti su juče pucali u vazduh i upotrebili suzavac da bi prekinuli nerede u jednom logoru za izbeglice iz Sirije, nedaleko od tursko-sirijske granice.

Turski mediji prenose da je u neredima ranjeno najmanje sedam izbeglica i policajaca. Neredi su kako izgleda izbili i u drugom izbegličkom logoru, dalje na jugu.

U Turskoj je pribežište potražilo više od 43 hiljade Sirijaca. Međutim, tenzije među izbeglicama se pojačavaju, jer dnevna temperatura dostiže 40 stepeni Celzijusa, a izbeglice nemaju dovoljno hrane, vode i smeštajnih kapaciteta.

Američki Državni sekretarijat je saopštio da Turska - zajedno sa Irakom, Jordanom i Libanom - "plemenito" pomaže Sirijcima koji su pobegli iz svoje zemlje.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE