subota, 19. april 2014

Aktuelno

Nemiri među sirijskim izbeglicama

Sirijske izbeglice u logorima u turskoj trpe nesnosne vrućine, nestašice hrane, vode i prostora za smeštaj

Sirijske izbeglice na zajedničkoj molitvi u logoru Bojnujogun, u TurskojSirijske izbeglice na zajedničkoj molitvi u logoru Bojnujogun, u Turskoj
x
Sirijske izbeglice na zajedničkoj molitvi u logoru Bojnujogun, u Turskoj
Sirijske izbeglice na zajedničkoj molitvi u logoru Bojnujogun, u Turskoj
Veličina slova - +
Glas Amerike
Pripadnici turskih snaga bezbednosti su juče pucali u vazduh i upotrebili suzavac da bi prekinuli nerede u jednom logoru za izbeglice iz Sirije, nedaleko od tursko-sirijske granice.

Turski mediji prenose da je u neredima ranjeno najmanje sedam izbeglica i policajaca. Neredi su kako izgleda izbili i u drugom izbegličkom logoru, dalje na jugu.

U Turskoj je pribežište potražilo više od 43 hiljade Sirijaca. Međutim, tenzije među izbeglicama se pojačavaju, jer dnevna temperatura dostiže 40 stepeni Celzijusa, a izbeglice nemaju dovoljno hrane, vode i smeštajnih kapaciteta.

Američki Državni sekretarijat je saopštio da Turska - zajedno sa Irakom, Jordanom i Libanom - "plemenito" pomaže Sirijcima koji su pobegli iz svoje zemlje.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE

Download mobile app for your Android device.
Download mobile app for your iPhone or iPad.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni studioi
X
18.04.2014
<p> <strong>Otvoreni studio</strong> je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.</p>

PRIDRUŽITE NAM SE...