četvrtak, 05. maj 2016

Aktuelno / Globalne teme

60 žrtava nesreće u Turskoj

Vlada pokrajine Izmir objavila je da se među 60 stradalih nalazi 31 dete

Ronilac turske pomorske policije prevozi jednu devojčicu u čamcu za spasavanjeRonilac turske pomorske policije prevozi jednu devojčicu u čamcu za spasavanje
x
Ronilac turske pomorske policije prevozi jednu devojčicu u čamcu za spasavanje
Ronilac turske pomorske policije prevozi jednu devojčicu u čamcu za spasavanje
Glas Amerike
Turski zvaničnici saopštili su da se najmanje 60 osoba - od čega više od polovine deca - udavilo pošto je brod koji je prevozio ilegalne imigrante potonuo u vodama blizu zapadne Turske.
 
Vlada pokrajine Izmir objavila je da se među stradalima nalazi 31 dete, dok većinu preostalih žrtava čine žene. veruje se da se brod kretao ka evropskim vodama, ali je naleteo na stene i potonuo svega 50 metara od turske obale. Vlasti istražuju slučaj, u vezi sa kojim su dve osobe uhapšene, dok se potraga za žrtvama nastavlja.

Do sada je spaseno ukupno 46 osoba, ali se još ne zna njihova nacionalnost. U ranijim izveštajima navodi se da je reč o Sirijcima, Iračanima i Palestincima, ali još nema zvanične potvrde.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
04.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE